Jeden z najczęściej sprzedawanych rozmiarów pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision. Rozmiar 611 jest idealny do kuchni o wydajności 51-150 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 1/1 (530x325 mm) x 7 szt. Do pieca o rozmiarze 611 można dokupić szeroką gamę wyposażenia – różnego rodzaju podstawy nierdzewne, okap Vision Vent itp. Model 611 można połączyć w zestawie z innym piecem konwekcyjno-parowym czy regeneratorem (szafą utrzymującą). System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna lub gaz.
Model | B 611 i | B 611 b | B 611 ig |
---|---|---|---|
Energia | elektryczna | elektryczna | gaz |
Generator pary | iniekcja | bojler | iniekcja |
Pojemność | 7 prowadnic GN1/1 | 7 prowadnic GN1/1 | 7 prowadnic GN1/1 |
Capacity (optional) | 7 prowadnic 400/600 | 7 prowadnic 400/600 | 7 prowadnic 400/600 |
Ilość dań do wydania | 51 — 150 | 51 — 150 | 51 — 150 |
Rozstaw prowadnic (mm) | 65 | 65 | 65 |
Rozmiary (szxwxgł) [mm] | 933 x 786 x 863 | 933 x 786 x 863 | 933 x 926 x 863 |
Ciężar | 110 kg | 116 kg | 132 kg |
Moc cieplna | x | x | 13 kW |
Moc całkowita | 10,2 kW | 10,2 kW | 0,3 kW |
Moc generatora pary | x | 9 kW | x |
Zużycie gazu G20 | x | x | 1,3 m3/hod |
Zabezpieczenie | 16 A | 16 A | 10 A |
Zasilanie | 3N~/400V/50Hz | 3N~/400V/50Hz | 1N~/230 V/50 Hz |
Zasilanie opcjonalnie | 3N~/230V/50Hz | 3N~/230V/50Hz | - |
Przyłącze wody/odpływu [mm] | G 3/4“ / 50 | G 3/4“ / 50 | G 3/4“ / 50 |
Podłącze gazu | x | x | G 3/4“ |
Temperatura | 30 — 300°C | 30 — 300°C | 30 — 300°C |
- Unikalna zaokrąglona szyba drzwi — minimalne ryzyko oparzeń
- 4-punktowa sonda termiczna — precyzyjna kontrola temperatury także wewnątrz potrawy
- 5 prędkości wentylatora – kontrola prędkości dystrybucji powietrza
- Układ poprzeczny pojemników – nigdy więcej oparzonych nadgarstków, lepsza kontrola wizualna
- Dodatkowy pojemnik – poszerzona pojemność urządzenia
- Duży kolorowy panel dotykowy – proste i intuicyjne sterowanie
- Easy cooking – gotowanie bez granic
- Programowanie – możliwość stworzenia do 1000 programów z 20 krokami
- Piktogramy, Touch&Cook – wystarczą dwa dotknięcia by zacząć gotować
- Energy logic – koszty energii są pod kontrolą, pokazywanie aktualnego zużycia energii elektrycznej
- Nowoczesny bojler i system wtrysku bezpośredniego – szybkie i oszczędne generowanie pary
- Automatyczne podgrzewanie wstępne/chłodzenie – kompensowanie zmian temperatury przy otwieraniu urządzenia
- Turbo steam – więcej świeżej pary w razie potrzeby
- Autoclima – kontrola nasycenia pary (z dokładnością do 1 %)
- Retigo Active cleaning system – automatyczne czyszczenie z minimalnym zużyciem wody
- Active descaling system – automatyczne odwapnianie komory gotowania
- EcoLogic system – rekuperacja i wyraźna oszczędność energii elektrycznej
- WSS – Water Saving System – minimalizacja zużycia wody
- ACM — Automatic Capacity Management – dostosowanie programu do ilości potraw w celu uzyskania lepszego wyniku
ZALETY I WYPOSAŻENIE
Gotowanie
- Gorące powietrze 30 — 300 °C
- Tryb kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- Gotowanie na parze 30 – 130 °C
- Gotowanie/pieczenie w nocy – oszczędność czasu i pieniędzy
- Timer półek – różne produkty przygotowywane w tym samym czasie
- Regeneracja/system bankietowy – podawanie większej ilości potraw w krótszym czasie
- Gotowanie / pieczenie Delta T – precyzja przygotowania dużych kawałków potraw
- Gotowanie / pieczenie w niskiej temperaturze – niskie straty wagowe, lepszy smak
- Cook & Hold – oszczędność czasu w kuchni
- Golden Touch – kontrolowane wykończenie potrawy w celu osiągnięcia lepszej struktury
Wyposażenie
- Obustronna masywna klamka – komfortowe otwieranie urządzenia
- Zintegrowany prysznic ręczny – łatwe czyszczenie, nie zużywa zmiękczonej wody
- Klapka odprowadzenia wilgoci – bardziej chrupiące potrawy, aromat dań nie jest zniekształcony
- Obustronny wentylator – doskonale równomierna dystrybucja powietrza
- Fan Stop – zapobieganie wydobywania się ciepła i pary z urządzenia podczas otwierania drzwi
- Taktowanie wentylatora – 3 kroki zwiększające równomierność
- Higieniczna komora gotowania z zaokrąglonymi rogami – łatwe utrzymanie czystości
- AISI 304 stal nierdzewna – unikalne właściwości nierdzewne
- Doskonałe oświetlenie wnętrza za pomocą żarówek halogenowych
- Tacka ociekowa drzwi – wyłapuje kondensat z drzwi
- Zdejmowana uszczelka drzwi – łatwa konserwacja
- Podwójna szyba drzwi – zapobiega ubytkom ciepła
- Obudowa IPX5 – maksymalne bezpieczeństwo w kuchni
Obsługa
- Gładki panel sterujący – brak elementów mechanicznych, przycisków czy pokręteł
- Vision agent – wirtualny pomocnik
- Automatyczny start – oszczędność czasu
- Funkcja Learn – zawsze takie same efekty
- QuickView – szybki przegląd ułatwiający orientację w programie
Dane
- Interfejs USB – łatwa transmisja danych z i do pieca
- LAN – możliwość podłączenia do sieci, komunikacja za pomocą przeglądarki internetowej
Serwis
- Protokoły HACCP – łatwa natychmiastowa analiza punktów krytycznych gotowania
- CCS – Calcium Control System – sprawdza poziom zawapnienia*
- BCS – Boiler Control System – automatyczna kontrola bojlera*
- System serwisowy i diagnostyczny SDS – automatyczna ocena błędów
OPCJONALNIE
- Lewe drzwi
- Bezpieczne otwieranie drzwi w dwóch krokach
- Druga sonda termiczna
- Opcjonalne zasilanie 3N~/230V/50Hz
- Zestawy 611/611, 611/1011
* – tylko dla pieców konwekcyjno-parowych z bojlerem
Dodatkowymi akcesoriami mogą byc:
- ST 1116 — stała podstawa z 16 prowadnicami na GN1/1
- ST 1116 FP — składana podstawa nierdzewna z 16 prowadnicami na GN1/1
- ST 1116 CS — podstawa ST 1116 na kółkach
- ST 1116 H — podstawa ST 1116 o wysokości 900 mm
- ST 1109 H — podstawa z miejscem na Holdomat
- ST611/BC511 — podstawa z miejscem na BC411P lub BC511P,C
- GNA 2 x 1/2; 3 x 1/3 — adapter GN do 2x GN 1/2 lub 3x GN 1/3
- 6 x prowadnica z rozstawem 70mm (lewy + prawy stelaż)
- VISION VENT — okap kondensacyjny chłodzony powietrzem
- 5 x prowadnica z rozstawem 85 mm (lewy + prawy stelaż)
- Pistolet olejowy
- Pojemniki gastronomiczne, blachy, ruszty, wkłady do knedli
- Uzdatniacze wody i środki czyszczące