Model pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision 2021 jest idealny do kuchni o wydajności 600-900 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 2/1 (650x530 mm) lub GN 1/1 (530x325 mm). W podstawowym wyposażeniu tego pieca znajduje się wózek. Ponadto do tego modelu można dokupić szeroką gamę innego wyposażenia – dodatkowy wózek, akcesoria do systemu bankietowego itp. System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest wyłącznie energia elektryczna.
Model | B 2021 i | B 2021 b |
---|---|---|
Energia | elektryczna | elektryczna |
Wytwarzanie pary | iniekcja | bojler |
Pojemność | 21 prowadnic GN2/1 | 21 prowadnic GN2/1 |
Pojemność (opcjonalnie) | 42 prowadnic GN1/1 | 42 prowadnic GN1/1 |
Ilość wydawanych posiłków | 600 — 900 | 600 — 900 |
Rozstaw prowadnic (mm) | 60 | 60 |
Wymiery (Sz x W x G) | 1105 x 1819 x 996 | 1105 x 1819 x 996 |
Waga | 330 kg | 344 kg |
Moc cieplna | 59,4 kW | 59,4 kW |
Moc generatora pary | - | 48 kW |
Zabezpieczenie | 100 A | 100 A |
Zasilanie | 3N~/400V/50Hz | 3N~/400V/50Hz |
Zasilanie opcjonalnie | 3N~/230V/50Hz | 3N~/230V/50Hz |
Przyłącze wody/odpływu [mm] | G 3/4“ / 50 | G 3/4“ / 50 |
Temperatura | 30 — 300°C | 30 — 300°C |
- Unikalna zaokrąglona szyba drzwi — minimalne ryzyko oparzeń
- 4-punktowa sonda termiczna — precyzyjna kontrola temperatury także wewnątrz potrawy
- 5 prędkości wentylatora – kontrola prędkości dystrybucji powietrza
- Układ poprzeczny pojemników – nigdy więcej oparzonych nadgarstków, lepsza kontrola wizualna
- Dodatkowy pojemnik – poszerzona pojemność urządzenia
- Duży kolorowy panel dotykowy – proste i intuicyjne sterowanie
- Easy cooking – gotowanie bez granic
- Programowanie – możliwość stworzenia do 1000 programów z 20 krokami
- Piktogramy, Touch&Cook – wystarczą dwa dotknięcia by zacząć gotować
- Energy logic – koszty energii są pod kontrolą, pokazywanie aktualnego zużycia energii elektrycznej
- Nowoczesny bojler i system wtrysku bezpośredniego – szybkie i oszczędne generowanie pary
- Automatyczne podgrzewanie wstępne/chłodzenie – kompensowanie zmian temperatury przy otwieraniu urządzenia
- Turbo steam – więcej świeżej pary w razie potrzeby
- Autoclima – kontrola nasycenia pary (z dokładnością do 1 %)
- Retigo Active cleaning system – automatyczne czyszczenie z minimalnym zużyciem wody
- Active descaling system – automatyczne odwapnianie komory gotowania
- EcoLogic system – rekuperacja i wyraźna oszczędność energii elektrycznej
- WSS – Water Saving System – minimalizacja zużycia wody
- ACM — Automatic Capacity Management – dostosowanie programu do ilości potraw w celu uzyskania lepszego wyniku
ZALETY I WYPOSAŻENIE
Gotowanie
- Gorące powietrze 30 — 300 °C
- Tryb kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- Gotowanie na parze 30 – 130 °C
- Gotowanie/pieczenie w nocy – oszczędność czasu i pieniędzy
- Timer półek – różne produkty przygotowywane w tym samym czasie
- Regeneracja/system bankietowy – podawanie większej ilości potraw w krótszym czasie
- Gotowanie / pieczenie Delta T – precyzja przygotowania dużych kawałków potraw
- Gotowanie / pieczenie w niskiej temperaturze – niskie straty wagowe, lepszy smak
- Cook & Hold – oszczędność czasu w kuchni
- Golden Touch – kontrolowane wykończenie potrawy w celu osiągnięcia lepszej struktury
Wyposażenie
- Obustronna masywna klamka – komfortowe otwieranie urządzenia
- Zintegrowany prysznic ręczny – łatwe czyszczenie, nie zużywa zmiękczonej wody
- Klapka odprowadzenia wilgoci – bardziej chrupiące potrawy, aromat dań nie jest zniekształcony
- Obustronny wentylator – doskonale równomierna dystrybucja powietrza
- Fan Stop – zapobieganie wydobywania się ciepła i pary z urządzenia podczas otwierania drzwi
- Taktowanie wentylatora – 3 kroki zwiększające równomierność
- Higieniczna komora gotowania z zaokrąglonymi rogami – łatwe utrzymanie czystości
- Wózek VO 2021
- AISI 304 stal nierdzewna – unikalne właściwości nierdzewne
- Doskonałe oświetlenie wnętrza za pomocą żarówek halogenowych
- Tacka ociekowa drzwi – wyłapuje kondensat z drzwi
- Zdejmowana uszczelka drzwi – łatwa konserwacja
- Podwójna szyba drzwi – zapobiega ubytkom ciepła
- Obudowa IPX5 – maksymalne bezpieczeństwo w kuchni
Obsługa
- Gładki panel sterujący – brak elementów mechanicznych, przycisków czy pokręteł
- Vision agent – wirtualny pomocnik
- Automatyczny start – oszczędność czasu
- Funkcja Learn – zawsze takie same efekty
- QuickView – szybki przegląd ułatwiający orientację w programie
Dane
- Interfejs USB – łatwa transmisja danych z i do pieca
- LAN – możliwość podłączenia do sieci, komunikacja za pomocą przeglądarki internetowej
Serwis
- Protokoły HACCP – łatwa natychmiastowa analiza punktów krytycznych gotowania
- CCS – Calcium Control System – sprawdza poziom zawapnienia*
- BCS – Boiler Control System – automatyczna kontrola bojlera*
- System serwisowy i diagnostyczny SDS – automatyczna ocena błędów
OPCJONALNIE
- Bezpieczne otwieranie drzwi w dwóch krokach
- Opcjonalne zasilanie 3N~/230V/50Hz
* – tylko dla pieców konwekcyjno-parowych z bojlerem
Dodatkowymi akcesoriami mogą byc:
- VO 2021 R — zapasowy wózek
- VO 1521 — wózek z 15 prowadnicami o rozstawie 85 mm
- System RETIGO Banket — wózki bankietowe i termoopakowania
- GNA 2 x 1/2; 3 x 1/3 — adapter GN do 2x GN 1/2 lub 3x GN 1/3
- Stałe przymocowanie nóżek do podłogi
- Uchwyt na rączkę wózka
- Pistolet olejowy
- Pojemniki gastronomiczne, blachy, ruszty, wkłady do knedli
- Uzdatniacze wody i środki czyszczące